It's getting hot in here..

Jag tillhör dem som brukar klaga högt och ljudligt över vintern.. om hur kallt och drygt det är med all jäkla is och obekväma kläder.. men undra om det inte är lika illa när det är såhär varmt.. jag får ju för fan inte luft! 34 grader minst i lägenheten och svetten rinner i floder längs med ryggen och pannan och då sitter jag ändå bara helt still. Nä, det kan bli för varmt också. Damn! Både jag och Ljungberg håller på att stryka med.. Har iaf inhandlat några kalla Guinness och ska nog mysa till det med en senare, måste bara fixa maten först. Ingen öl före maten, eller hur var det mor sa när man var liten?

Jag skulle ju börja träna igen med.. men finns inte en chans man orkar dra till gymmet nu.. måste bli svalare. pjuh..

Nu mat. Frid kamrater!


Med fötterna i Svartån..

It's not me, it's you..

*blåser bort dammet från bloggen* Känns som om denna bloggs vara eller icke vara just nu balanserar på en skör tråd. De få gånger jag får lust att skriva befinner jag mig oftast långt bort från en dator.. men den större delen av tiden känner jag inget behov alls. Får väl se vad som händer med den.. Sen sist har jag iaf kommit hem från vistelsen i blekinge. Blev en hård vecka där med fest fem dagar (!). Var inte direkt fuller men det tär på kroppen ändå att hinka öl dagligen... parkalkisarna här i Mjölby ska ha lite cred trots allt. Är alltså tillbaka i skolan igen och första veckan blev en prövning. Hade nästan glömt hur segt det är att bara sitta och lyssna i åtta timmar samtidigt som sommaren visar sin bästa sida utanför fönstret.. Varmt as hell och träsmaken känns i munnen redan vid 10:00-fikan. Nåväl.. nedräkningen har börjat och nu är det bara 9 veckor kvar av av teoribiten. Vill börja jobba nu.. vill tjäna pengar nu och flytta från Mjölby nu nu nu... lider iofs inte i Mjölby men let's face it... här är stendött.. dilemmat nu är dock vart jag ska flytta.. hm..

Dagens möte kl 07:42
Skum dam i park: - Ursäkta att jag stör, är du bra på engelska?
Walle: - Yes. (som om det skulle vara bevis nog..)
Skum dam i park: - Vad betyder "experience"?
Walle: - Jaa.. "erfarenhet", typ.
Skum dam i park: - Jaha.. okej... mhmm.. Ja tack då. Förlåt så mycket att jag störde.
Walle: - Inga problem.

WTF!?

Nä, nu ska jag ta och titta och smaka på ett par schyssta meloner...

honungsmeloner alltså, vad trodde ni..?

Back and forth, back and forth..

Mellanlandat i Mjölby igen då kort efter en knapp vecka i huvudstaden. Det har varit relativt stillsamma dagar vilket iaf har passat mig bra. Vi har mest lagat mat, druckit vin och kramats.. vädret och min semesterlättja bromsade upp annars tilltänkta utflykter. Vi var dock ute lite på onsdagen och efter ett antal glas vin både hemma och ute på stan insåg vi plötsligt att det nog inte gick fler tunnelbanor/bussar hem. Det var bara att vänta in morgonens första.. så där satt vi mitt på Sergels torg kl 04:37.. som det kan bli. En aning sletna kom vi iaf till slut hem och åt marängsviss och drack te. Två katter hade jag som barlast på väg hem idag med. Ljungberg har bott i Stockholm i 5 veckor men nu fick det räcka med lyxen så han och Marias katt Selma (katten vars innanmäte väger bly..) hängde med till Östergötland. På måndag blir det blekinge hela veckan lång.. både för djuren och mig.


Plattan.. alldeles för tidigt på morgonen..


Ljungberg tar cred för Marias diskning..


Fred på jorden!

Metal on metal..

Då var man åter i hemmets vrå. 4 veckors praktik är avklarade (fan va tiden går fort.. det var bättre förr när man var ung.. då gick tiden sakta..). Vistelsen i Emmaboda där jag utgått har vart mycket bra. Blev erbjuden jobb direkt och min första tanke var "att detta kom lite väl snabbt, jag som är ung och okysst i tågbranchen.." men efter att ha funderat några dagar tänkte jag istället.. "jag har trivts jättebra, jobbet är kul och varierat och inte allt för slitsamt, bra lön, trevliga arbetskamrater.." så varför inte.. vad mer behövs? + skönt att ha ett jobb fixat redan nu trots att det är 4,5 månads utbildning kvar. Så det blir nog till att dra mot Malmö och skriva kontrakt snart.

Bär av mot Stockholm på tisdag igen med för några dagar hos tanten innan hon far till England två veckor på nåt akademiskt grejs jag inte ens ska försöka förstå mig på. Ljungberg som oxå numera befinner sig i Stockholm har typ efter två veckor redan glömt bort mig.. det är tacken för 8 års omtanke. Efter Stockholmsveckan bär det av ner till Karlshamn och da roots en vecka. Ska bli najs att träffa familjen och lite annat löst folk. Festival i stan med så lär väl bli ett antal öl och langos.. fan.. kommer få träna hela hösten sen.

En liten kul grej som hände igår när vi var på väg hem med tåget från Mönsterås mitt i natten. Plötsligt på spåret står 25 får i olika storlekar och färger. På håll såg de ut som grådvärgarna i Ronja Rövardotter.. såg bara 25 ögonpar lysa i mörkret. De brydde sig inte ett skit att vi kom där med ett svintungt tåg heller så det var bara att ut med en ficklampa och ett kvastskaft och valla bort dem till behörigt avstånd. Så nu kan jag titulera mig fåraherde också.. allt ska man kunna tydligen.

Ska slutligen bjuda på ytterligare några grusiga bilder..


Paus i Kalmar och jag äter nötter som vanligt.. har utvecklat ett beroende.. (man blir vad man äter.. eller?)


Ett styck trätåg..


Fan, passar inte i hjälm heller.. (observera att man inte får borra i väggen bakom.. ifall nån skulle vilja sätta upp en tavla i loket eller vad..?)


Småländska tågklarerare är inte alltid helt lätta att förstå.. (Jao, taug trä trätti tvau haur kommit in sa de e baura att blausa pau..)


Frid kamrater!