In control..

Wohoo! Idag har jag kört tåg.. fan va fränt! :D

Technology comes with love..

Dagarna rullar på.. nu med ett helt annat flöde än innan.. ett positivare, ljusare.. lättare flöde. Även det tråkiga känns okej, det måste ju betyda något? Inne på tredje veckan nu och hade elprov idag. Tror minsann jag spikade det.. snudd på alla rätt iaf. Nu var det inte jättesvårt men ändå. Allt är lätt när man kan det iofs. Har även vart på besök hos Trafikledningen i Hallsberg, var riktigt intressant att se hur de arbetar och hur det fungerar när de styr runt tågtrafiken. I morgon ska jag ut och medåka några timmar, ska bli kul det med. Hoppas föraren är trevlig bara.

Ska vara med i en intervju i en Skottsk radio med den 12'e mars, en låt jag hade med på en samlingsskiva i England/Skottland/Irland har tydligen gjort lite intryck. Kul, fast läskigt att det sänds live.. min engelska är nog lite rostig. Batt Wadävver.. man får göra sitt bästa, hoppas han ställer enkla frågor. Har eventuellt en spelning på gång den 14' mars med Badh. Gothiahallen i Göteborg.. kan nog bli sköj, mycket folk väntas. Kunde lirat i Borlänge med Mars TV nu kommande helg men vi avvaktade det pga kass ekonomi. Plus Borlänge var knappast nån hit senast vi var där.. *ryser*

Frid.

Lokomotion..

Så var man då på plats.. har ännu inte fått igång mitt internet men sitter just nu på en av skolans datorer.. eller dator och dator.. snarare en klenod från 1900-talets början. Det går att skriva på den iaf så får väl duga. Utbildningen är nu alltså påbörjad och jag trivs såhär långt sjukt bra. Äntligen har man hittat rätt.. Klasskamraterna är en skön, brokig blandning människor från alla möjliga bakgrunder, verkar trevliga allihop faktiskt. Lägenheten är helt okej, ligger bra och mer plats än innan. Allt känns bara bra helt enkelt. Underlig känsla. Det här ofrivilliga avbrottet i intenetanvändandet har till och med varit en bra sak. Abstinensen har släppt och det är skönt att inte slösa bort halva (om inte mer..) dagen framför datorn varje dag. Risken är väl dock stor att man trillar dit igen nu när jag får tillbaka det men jag ska försöka begränsa mig. Fast det blir nog svårt.. är ju typ som att ställa en flaska sprit jämte en alkis och säga att han/hon inte får röra den.

Klassfest ikväll. Bra grejer.

Vi spelade lite Buzz härom dagen (och för er som inte vet vad det är får ni googla fram det..) och det går givetvis ut på att svara så mycket rätt som möjligt. Dock önskar jag att jag inte kunnat följande fråga. Man skulle rangordna figurerna i Tele Tubbies i den ordning de framträder i introt till programmet. Så stod deras namn där.. Laa-Laa.. Twinky och vad fan de nu heter.. på nåt vis lyckades jag få dessa fyra i rätt ordning... ni kan ju gissa om jag fick äta upp det sen... Hrm..

Goodbye Dalarna, hello Östergötland..

Så är då stunden inne och min tid i dalarna är över.. för denna gång, vem vet.. man kanske återvänder en dag. Det blev sammanlagt 2,5 år här i Borlänge/Falun men nu bär det av söderut igen med destination Mjölby. Där kommer jag om allt går som det ska befinna mig i ett år ungefär. Sen lär jag väl flytta igen.. för Mjölby låter inte som ett ställe man blir kvar på.. eller? Nåväl, dalatiden har allt som allt varit en bra tid.. en hel del har hänt, både bra och dåligt.. jag lämnar dock Falun med gott mod och ser optimistiskt framåt. Nu väntar nya utmaningar och åter igen kommer man till ett ställe där man inte känner nån.. det är väl tur man har katten trots allt. Fast sånt där känns inte längre jobbigt, och nya människor lär man ju känna utan problem..

Kommer troligen bli utan internet ett tag framöver (snacka om utmaning) så viss frånvaro i bloggen kan förekomma. Men misströsta inte gott folk.. Walle är snart tillbaka..

Frid.


(Från spelningen i Karlstad)

Speed without going nowhere at all..

Fredag 11:54.. kliver på bussen efter att ha vart nära slå ihjäl mig 5 gånger på vägen ner.. hela dalarna är en enda stor isgata typ. Bussresan mot Karlstad gick hyffsat bra, bortsett från att vi hamnade i ett ruggigt snökaos och fastnade i en backe i 20 minuter.. turligt nog dök en plogbil upp och vi kunde fortsätta efter att denne gjort fri väg. Hamnade dock brevid två tonårstjejer som pratade konstant och lite för högt, klart jobbigt efter ett tag. Min iPod la av som vanligt med så var tvungen att lyssna på dem oxå. Väl framme i Karlstad mötte jag plötsligt Isabelle på gatan, skumt.. man bor i samma stad och ses knappt aldrig, sen stöter man ihop i Karlstad.. nåväl, fortsatte gå mot hotellet och slog mig där ner i en fåtölj i entren. En massa uppklädda lite stela människor gick omkring och var viktiga och kollade på tavlor. En man försökte dock skoja till det lite och undrade om jag tillhörde konstverket på väggen bakom mig. Jag sa att jag var en äkta Waljenäs och extremt ovanlig och därmed dyr.. Paret gick vidare med en lite sammanbiten min.. de trodde nog att en "Waljenäs" var en konstnär de inte kände till och inte kul att bli skolad av en tjugo år yngre inom ett ämne man är intresserad av. För er ovetande kan jag meddela att det är mitt efternamn och ingen konstnär.. jag kan inte ens rita en streckgubbe utan att göra fel. Som en parantes kan jag även nämna att Bengt Alsterlind oxå passerade och studerade tavlorna och förklarade ingående det djupa tänket i en tavla för en kvinna som mest höll med och nickade.

Jag fick vänta två timmar innan Johan och övriga dök upp.. de hade tydligen tagit en omväg upp.. nåväl, efter att vi fått vårt rum och kastat in väskan där och fixat till oss något drog vi vidare till ett ställe som hette Sky Bar för mingel. Var en del bekanta ansikten där och övervägande trevliga människor. Efter att ha suttit där och umgåtts lite drog vi vidare till Arena (vilket var stället alla band och artister skulle spela på). Var väldigt många som uppträdde under kvällen, de flesta bara med en eller två låtar. Vi var ganska många rundor till baren oxå men blev ändå inte speciellt fulla, Johan var nog lite mer dragen än mig iofs. Efter nån radiointervju och mer mingel så hoppade vi på scen strax efter 01:00 om jag minns rätt. Körde våra tre låtar och allt som allt gick det helt okej. Var ju debuten för oss, hade ju inte ens träffat Johan innan så med tanke på det gick det bra. Verkade som folket som lyssnade oxå gillade det. Vi släpade oss tillbaka till hotellet vid 02:30 ungefär och däckade relativt snabbt.. Caroline fick följa med och sova hos oss med, hade inte hjärta att lämna henne ute i snön.

Frukosten morgonen efter var näst intill en erotisk upplevelse. Hemfärden = seg och jag satt och smådreglade i stolen mest.. även här omgiven av högljudda tonåringar men denna gång var jag tillräckligt trött för att stänga av hörseln. Väl hemma somnade jag relativt tidigt. Skönt. Nu ska jag ta ett ryck och packa lite till.. börjar närma sig nu.. bara några dagar kvar.. riktigt nära. Nära.

What would Scooby do?

Börjar dra ihop sig till avfärd.. 12:00 går bussen mot Karlstad. Jag har varken packat väskan eller duschat än så får väl ta ett ryck snart. Känner ni inte igen er? Det beror på att Stillberg disignat om min blogg, tack Stillberg. Hennes glada tillhåll hittar ni på "amria.blogg.se". Är faktiskt lite nervöst inför kvällen, men det beror väl mest på att det är första gången med det här projektet, har ju för fasen aldrig ens träffat killen jag ska uppträda med.. men det löser sig nog. Andas djupt... drick öl... andas djupt....

Alla som inte dansar är våldtäksmän, den regeln gäller ikväll iaf. Wish me good luck!

Den som ännu inte sett videon till låten jag citerat nedan måste göra det bums! Snuskigt bra!

"Kom vi visar dom att det är vi, men det visste alla redan.."
~Familjen - Det snurrar i min skalle