Comes the hour, comes the man..

Hemkommen igen.. skönt. Dock fick jag sitta och vänta 2 timmar i tåghelvetet pga att loket havererade (another proud moment för SJ..) så där satt vi och skruvade på oss och suckade och eftersom det inte fanns ström till loket var inte heller luftkonditioneringen igång så det vart rätt varmt i vagnen efter ett tag. Dessutom hade jag självklart en överenergisk 4-åring bakom mig och ett spädbarn till vänster i raden bredvid.. klart irriterande med alla dessa ljud när man är lite bakis och trött med. Nåväl.. efter en timme och 20 min kom ett meddelande om att lokföraren inte kommer få igång tåget och vi ombeds gå av och gå mot spår 12. Där står vi ca 15 min och undrar vart som ska hända.. då kommer nästa utrop, att ett nytt tåg står och väntar på oss på spår 8.. (venen i pannan dunkade på bra vid det här lagret..) vi hoppar in i det nya tåget och får sitta där ca 30 min innan det slutligen börjar rulla.. kan även meddela att i stolen snett fram till vänster från mig satt Anna Book, alltså mitt i mitt synfält så jag satt och stirrade på henne i 4 timmar sammanlagt till jag sen kom av i Katrineholm. Vi hade även en djup konversation i bistron hon och jag. Sammanställd nedan.

Anna Book: - Står du i kön?
Walle: - Nah, jag har inte bestämt mig riktigt.. gå du före.
Anna Book: - Ok, tack!

Stod bakom henne i kön och en kille på 7 år typ kom och ville ha hennes autograf.. jag frågade om han ville ha min med men han bara gick iväg.. otacksamma ungdomar! Nåväl, nog om hemresan.. vi hade ju trots allt en del kul på plats i Göteborg oxå. Steg upp kring 10:00 i onsdags.. Ia och Serena var då båda iväg på sina håll så jag gick och småchillade i deras lägenhet tills Ia sen anlände vid 12:00-snåret. Vi drog ner till Systemet lite snabbt och sen vid 13:00 ungefär skulle vi iväg och ta lite bilder med Fredrik "Schlatta" Svensson, (några av dem kan studeras nedan..). Var hemma runt 15:00 igen och drog några bärs med Zielinski & Baeckström som anlänt från blekinge. Baeckström drack dock cola. 18:30 drog vi in för soundcheck.. innan dess gjorde vi årets löpning till Claes Ohlsson för att köpa en videosladd till projektorn på Sticky Fingers. Vi han in precis innan dom stängde och svetten rann från alla porer samtidigt. Soundchecken var snabbt avklarad som vanligt.. körde två låtar sen klart. Vi skulle spelat först men arrangören hade ändrat sig och gjort oss till huvudakt istället vilket såklart var uppskattat från vårt håll. Lash fick spela först, duktiga killar det där.. dessutom väldigt trevliga! Vår spelning gick bra tycker jag, både vi och publiken var i topform! :-D Alla verkade nöjda och glada iaf. Inga fler spelningar bokade för stunden.. lite synd, det är ju så jäkla roligt! Ska kolla runt lite och se om man kan få nån till i höst.

Och i morgon (fredag) drar jag till Stockholm igen för jobb.. blir där till måndag. Ett jäkla farande åt alla håll men får väl stå ut med det. Skönare att ha och göra än att bara sitta och mögla bort i hemmet. Nåväl, nu blir det till att betala räkningarna sen ska jag hoppa i säng och klappa om odjuret (alltså min katt, inte nån metafor för onani..).

Frid kamrater!

A room with a view..

18 timmar till avfärd mot Göteborg då. Har haft en ganska händelsefattig helg, har bara suttit och pillat med musik. Gjorde om en låt + fick till en ny som blev rätt bra. Ska bli kul att köra dessa på onsdag, får plugga lite text på tåget.. Annars är allt i sin ordning tycker jag.. inhandlade en ny slirre idag (silvergrå) för sista pengarna.. den kommer troligen få vara med under spelningen. Sen blir det jobb i Stockholm i helgen igen.. dock har jag ganska lugnt med jobbdagar kvar.. sen är det snart skoldax igen. I nuläget inte ett dugg sugen på det, kan ju hoppas inspirationen vänder lite innan dess.. Skissar även på att åka nerom la familia i slutet på augusti, borde gå. Ska gå.

Frid mina vänner!

Mmm, whacha say,
Mmm, that you only meant well?
well of course you did
Mmm, whacha say,
Mmm, that its all for the best?
of course it is
Mmm, whacha say?
Mmm, that it's just what we need
you decided this
Mmm, whacha say?
Mmm, what did she say?
~Imogen Heap - Hide and seekLet's pop it!

I'm electric, I just want to dance..

Var nära ett s.k. "trauma på tåget" som vi kallar det på jobbet i går (läs onsdag).. dvs något oväntat händer som får hela körschemat ur balans. Spänningsbortfall vid Frövi och söderut pga att banverket "klipp fel kabel" eller vad det var.. Blev ståendes där ett tag men jag kunde sedan återvända uppåt igen medans de övriga fick stå kvar där en timme. Kul med att folk tror jag har svar på alla frågor när nåt händer. För det första är det omöjligt för mig att kunna berätta vad som hänt då jag inte själv vet varför det inte är ström i ledningarna + hey, jag tillhör serveringspersonalen då jag är ombord.. vill du veta vad en toblerone kostar ska du kontakta mig, inte hur alla bussförbindelser mellan Örebro och Mjölby ser ut 4 minuter efter ett tekniskt fel. Men men, det är bara att vidabefodra till aktuell tågvärd som iofs sällan vet mer dom heller. Är snuskigt trött nu, fick bara sova tre timmar i natt pga att jag var sent hem efter jobbet och sen skulle upp 04:00 idag för att jobba igen. Bara ett pass i morgon med sen ledigt en vecka, nice.. fast drar till Göteborg på tisdag kväll.. dax för spelning nummer tre (http://www.stickyfingers.nu/kalender_detail.asp?id=1279) som jag hoppas kan bli riktigt bra. Vi är laddade iaf! :D Kom dit och dansa med oss vettja!


Du, har problem för du tror att det är bra.. du har samma problem som jag.
Ja, jag förstår att du tror att allt är bra.. men vi är likadana du och jag..
~Karin

The hands you feel are not mine..

Hemma igen. Skönt. Vart mycket huvudstad på sistone. Började med en SJ-tripp mot Stockholmono i onsdags för spelning nummer två med Mars TV. Vi anlände omkring 17:00 och styrde mot Louise B's residens på Stora Essingen där vi senare skulle övernatta. Vi hann i princip bara öppna dörren och placera våra nätta rumpor på soffan då Gustav (en av arrangörerna från Volga) ringer och undrar om vi inte tänker dyka upp snart. Vi hade mycket hellre suttit ner en stund och slappat med några öl men fick ge oss av på studs. Min Guinness jag längtat efter i 3 dagar fick jag näst intill halsa. Grr, dock bjöd Lollan på Champagne, tydligen nån dyr oxå (inte för att jag känner nån skillnad men ändå..). Spelstället var en persisk restaurang som på onsdagkvällar förvandlades till en synthklubb. Klart trevliga lokaler och personal. En av de största asiater jag sett tillika kock på stället dansade loss under vårt souncheck, förmodligen av ren ironi men alltid nåt. Scenen var liten och för varje steg vi kom till i soundchecken så var det nåt som felade. Först lät det bara i ena högtalaren.. men efter lite letande fann dom att en sladd satt fel. Mixerbordet var från tidigt 1800-tal men dock fungerande om man inte rörde det för mycket. Det fanns endast ett halvt mickställ, dvs ett avbrutet ställ, som då Ia fick ta eftersom han har synth med att pilla på och bara två armar, på detta avbrutna ställ tejpade vi på en mick av kvalitet sämre.. Länge leve gaffatejp! Som mickstativ nr två föreslogs ett rör en utav dom slet loss från väggen och böjde till.. men där  nånstans passerade vi min gräns för hur viktigt ett mickställ är, jag skulle tagit en bild på det men glömde, så själv fick jag alltså köra med handmick hela spelningen vilket kändes en smula jobbigt men vad gör man!?

Gratis öl i baren för oss vilket faktiskt Ia utnyttjade mer än mig och han kom i bra form tills det var dax att spela. 22:00 var det tänkt först att vi skulle gå upp men vi gnällde oss till 22:30 som blev 22:47 innan vi satte igång. Publiken var något mer stel än i Göteborg då vi spelade där, dessutom var det betydligt färre besökare (såklart..). Men vi körde på efter de förutsättningar som fanns och vi hade jäkligt roligt iaf vilket jag tror smittade av sig på de tappra själar som stod längst fram och lyssnade. Vi fick iaf flertalet snälla kommentarer efteråt och många ville komma fram och prata. Sånt är ju alltid kul! Efter spelningen hämtade Ia ut mer och mer öl och vi kom båda i bra form. Lollan var snäll nog att stanna kvar till slutet trots att hon skulle upp och jobba så  vi kunde få  vägledning  till rätt busstation. Dock tycker jag vi gick onödigt länge innan vi kom fram. Vi somnade båda i Lollans säng utan större problem. Vid 08:00-tiden morgonen efter vaknar jag av att Ia spoonar upp mig ordentligt upprepande gånger (jag är väl lik Serena när jag sover kanske?) så jag flyttar över till soffan och somnar om till ett sånt där irriterande "gissa-ordet-program" på TV4. Hemresan vanlig.

Återvände sen till Stockholm på fredag kväll pga att jag skulle jobba hela helgen. CST-Mora tur/retur både lördag och söndag.. + hem idag.. är lite trött på tågåkande nu, går väl an när man jobbar, då går tiden lite snabbare men att bara åka är jäkligt drygt. Därimot är hotellfrukost ganska trevligt. Nåväl, ska klappa om kattskrotet lite + se om jag har nåt ätbart hemma som inte surnat under helgen. Frid kamrater!

Grattis Natalie som fyllde 1 år igår! Morbror saknar sin lill-bulle...

We will all remember 1985..

Då bär det snart av till Stockholm då.. dax för spelning nummer två med Mars TV. Klubb Volga arrangerar det hela. Har dock blivit lite förkyld opassande nog men får hoppas det inte påverkar allt för mycket. Ska bege mig av från Falun vid 13:00-tiden och tänkte hinna med en hel del innan dess, får se hur det blir med den saken.. Längesen jag uppdaterade jag vet, men saknar ork att skriva + händer inte så mycket.. mest jobb och när man inte jobbar sitter man mer eller mindre i en halv-koma och bara stirrar. Kommer tillbringa resten av veckan i Stockholm oxå.. fredag till måndag ska jag vara där och jobba så blir tre nätter på hotell denna gång. Inte hela världen men en smula ensamt, alla de jag känner i den staden är inte där i helgen heller såklart.. men blir nog bra ändå, vem vet vad som händer? Övrigt saknar jag familjen en hel del, önskar jag kunde vart nere nu i helgen då Natalie fyller 1 år men det är ju som det är. Ska försöka hinna ner innan skolan börjar igen iaf. Kostar ju multum dock att beställa biljett med kort varsel.. suck! Damn you SJ!

Nah, ska ta tag i dagen lite då'rå.. och kanske öva lite på nån låt.. vore ju bra om man kan minnas sina egna texter..

Frid kamrater och Synth on!


"in the end, it's always the what ifs that hurts the most.."

image17