Which one of us holds the highest card?

Har jobbat hela dagen.. vart en förhållandevis lugn dag, trodde det skulle vara massor med folk nu när det tydligen är höstlov osv men icke. Lite action blev det trots allt då jag fick jaga ikapp en väsktjuv. En snubbe hade snott åt sig en äldre dams handväska inne i tåget. Damen sa till oss att väskan var borta men vi fann snart att den fanns under jackan hos en kille i stolen tvärs över. Tågvärden slet väskan från honom och killen började känna sig en smula trängd. Samma tågvärd ringde sen polis och vi försökte hålla killen kvar på tåget, vid denna tidpunkt var vi dock framme vid en station så dörrarna gick upp, han slet sig ut på perrongen. Jag löpte då genom tåget och gensköt honom längre fram och spärrade vägen. Han uppskattade inte riktigt detta utan började knuffas och där stod vi och fäktade ett tag tills han tillslut valde att fly tvärs över spåren och bort i natten. Eftersom vi redan hade återtagit väskan fanns ingen anledning att jaga efter honom.. don't mess with Tågkompaniet!

Lite bilder från Rookiespelningen.


Armed for triumph and disaster..

Förväntningar. Sätter man dom lågt kan man bli positivt överraskad. Lägger man dem för högt blir man lätt besviken. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi hade väl, med all rätt, vissa förväntningar på Rookiefestivalen men ett par små (och för oss olycksamma incidenter) gjorde det hela till en rätt medioker kväll. Vi hade till synes fått en av festivalens bästa speltider, som istället blev en av de sämsta. SMK spelade innan oss och inte helt oväntat började dom inte spela på utsatt tid utan 15-20 minuter för sent. Vilket fick till följd att de inte var klara tills dess att vi skulle dra igång. Det var således i princip helt tomt på folk under hela vår spelning och lika inspirerande som att lira i sitt eget vardagsrum. Hur ska man kunna spela ut och bjuda på en "show" med sånna förutsättningar? Okej, man borde kanske strunta i det och bara köra på men nä, palla stå där och låtsas för en tom lokal. Var ett jäkla kaos precis innan vi skulle upp med, de olika "ansvariga" kom med olika tider för när vi skulle gå på.. "ni börjar om en kvart" sa en och några sekunder senare hör vi hur vårt intro drar igång.. vart lite stressigt typ. Dessutom blåste dom oss på reseersättningen.. endast en av oss fick ersättning och detta pga att vi bodde i olika städer. Vafan är det för jävla system!? Blir så less..

Snälla, bli min tjuv.. stjäl min ensamhet.

I'm licking my wounds, the accident was intentional..

Efter en del påtryckning så får jag väl lägga upp en bild på tortyr-resultatet. Behold.
"I consumed your lies
but just to stay alive
two crestfallen eyes
just one goodbye.."
~ Mars TV - Unless you change your mind

Here is the end of our tethers..

Så kom då den där dagen, dagen jag egentligen planerat i ett par år men aldrig blivit färdig att ta tag i. Har just betalat en islänning 1500:- för att tortera mig i tre timmar. Men men, nu är det gjort iaf och det blev nog helt okej. Känns lite ovant ännu bara. Ömt är det oxå men tro fan det.. de slickas ju inte direkt dit av kattungar. Märkt för livet.

Har fortfarande inte tagit tag i uppsatsen, jag kan redan nu känna Gunnars föraktfulla blick.

Crestfallen..

Då var ytterligare två spelningar genomförda.. dock kanske inte de två bästa/roligaste. Spelningen på Kåren var väl okej även om vi inte riktigt kunde förmå oss att släppa loss helt. Tack till de tappra själar som stod framme vid scenen och dansade med oss dock, ni vet vilka ni är! Spelningen på Caoz i Borlänge var väl mer eller mindre ett skämt, sånt man måste genomlida ibland. Satt 15 trötta ungdomar i publiken som gäspade och lekte med sina mobiler under tiden. Ljudet var piss och man ville typ bara dra ut sladden och åka hem. Men men, det ger erfarenhet det med. Dock totalt fel forum för oss, vi hör hemma på klubbar där folk rör på sig och där man får spela med lite volym. Ja, fii fään..

Nu blir det till att ladda om tills på lördag då vi förhoppningsvis ska äga Rookiefestivalen. Rättelse: Vi kommer äga!

     


I've filtered you through a thousand second thoughts..

Tiden går.. fort... borde sova eftersom jag ska upp om några få timmar och sen jobba 12,5 timme. Det börjar bli kallt ute, flaxade till och med till med några snöflingor härom dagen.. bittert! Vinter borde förbjudas. Spelningen på Kåren närmar sig och jag försöker peta till nån ny visa tills dess.. få se om jag hinner, annars kanske jag får nåt klart till den 21'e då vi spelar i Borlänge. Eller till Rookiefestivalen sen den 27'e.. nåja, nån gång blir det väl klart. Skolan hänger över mig som en tung våt yllefilt. Har ingen inspiration alls till att skriva uppsats, hur fasen ska jag ta mig igenom det här? Hjälp!

Var och kikade på Betner i fredags. Var riktigt kul faktiskt. Så tack Stillberg för att du tiggde till dig biljetter! :)

En av mina klockor beter sig märkligt. Den började halka efter, exakt 16 min efter övriga. Batteriet slut, tänkte jag såklart.. det märkliga är dock att den nu hållt tempot i två veckor och gått stadigt 16 minuter efter. Man kan ju tycka att den borde segat efter tills den stannat men tydligen fann den ny kraft nånstans. Jag vill med finna ny kraft, kraft att orka göra allt jag borde. Kraft att göra det jag måste.. kraft att klara av ännu en vinter ensam i mörkret. Trött på ensamheten nu..

True.. so true!

"Ibland behöver det helt enkelt inte vara mer komplicerat än disco och kärlek för att det ska bli riktigt bra.."

Kunde inte sagt det bättre själv.. ;)


http://www.rockparty.se/content/festivalinfo/rookieartister07/mars_tv.asp

I make you laugh by acting like the guy who sings..

Glömde nämna en liten detalj i förra inlägget.. åkte samma tåg som Matrin Sköld hem från Norrköping. Och för er som inte vet vem han är så spelar han bas i Kent. Inget särskillt egentligen men ändå lite kul, smått duktiga pojkar det där ju. Har spenderat i princip hela dagen i Mora (eller Orsa om man så vill..) Fick äntligen tummarna ur och åkte upp och hälsade på Fanny. Var mysigt att träffa henne, längesen sist. Söt som få den dära.. ;) Kommande två dagar blir det till att intensivplugga då det är tenta på fredag och jag har inte ens börjat försöka lära in nåt. Luktar omtenta lång väg men får väl göra ett försök iaf. Har även skrivit kontrakt med Manpower i veckan så nu kan det kanske bli lite extrajobb därifrån med.. fint det.. cash is king! Inte Johnny utan pengar alltså.. fast Johnny är oxå bra.


Vad skulle du göra om du bara kunde? Du kan!


Nostalgia..

Damn! Vilken helg.. vart fasen ska man börja!? Får bli en komprimerad redogörelse då jag är sjukt trött. Gled in på Göteborg central i fredags vid 16:00-tiden. Spårvagnade mig hem till Ia's där vi softade en stund. Vi drog sedan vidare in till en kille som heter Johan. Var en del folk där, mest flyktigt bekanta till mig + några helt okända, och som vanligt när jag och Ia hamnar på samma "förfest" som dessa människor samlas alla i köket (denna gång trots att vi inte ens försökte ta ansvaret för musiken). Det spelades istället Guitar Hero till Ia's stora förtret. Jag lyckades dock få 100% på Foo Fighters "Monkey Wrench" och var lite nöjd med det. Visseligen på svårighetsgrad medium men ändå.. jag har inte spelat det där så mycket eller på länge. Nåväl, då klockan tickade på och övriga inte verkade vara redo att gå gjorde vi en utbrytning och åkte själva in mot stan och Synthklubben. Alltid lika trevligt att träffa människorna där.. alltid så glada och vänliga! I love it! Banden som spelade denna kväll var West End Girls och legenderna Mobile Homes.. Väldigt kul att se båda även om Mobile Homes spelning var en aning stökig.. tror jag fick sammanlagt tolv armbågar i ansiktet.. men bara att bita ihop.

Dagen efter (lördag) vaknade jag alldeles för tidigt och var kanske lite mer bakis än vad jag borde varit. 12:42 gick tåget mot Norrköping och vi var kanske inte skitsugna på att börja dricka öl igen, men för att komma i rätt stämning inför spelningen var det bara att korka upp. Vi blev hämtade på stationen och kördes till logen där vi lämnade lite grejer, sedan drog vi till hotellet där vi kunde softa en timme ca innan vi skulle vidare och få mat. Maten skulle ätas på ett ställe som heter Hugo (om det ska vara med eller utan ett "s" på slutet minns jag inte..) mysigt ställe iaf. Jag var dock inte så jättesugen på mat just då men då det severades den godaste pasta jag nånsin ätit kunde jag inte låta bli att äta vidare. Det började nu bli lite tajt med tid.. Slagsmålsklubbens soundcheck hade senarelagts och vi var ju tvungna att soundchecka efter dem så vår förhoppning om att kunna slappa i logen en stund och dricka några öl i godan ro minskade drastiskt. Scenen var gigantisk och lokalen var ännu större.. kändes faktiskt lite mäktigt att stå där. Vi klämde oss in mellan SMK's alla synthar som låg uppradade på ett stort bord som gick längs med hela scenens framkant. Soundchecken gick som vanligt sådär, vi brukar vara lite off då. Lite besvärlig akustik med så tog ett tag att vänja sig vid ljudet. Ljudteknikern var dock supertrevlig och hjälpsam.. allt man bad om fixade han direkt. Älskar sånt! Vi drog sedan upp till logen och började ladda.. fanns mängder med öl, vin, chips, snacks, godis, frukt, vatten you name it! svepte några muggar vin för att "komma ikapp" och lyckades uppnå en perfekt nivå.

Spelningen gick kanon. En av de bästa vi gjort helt klart! var inte så mycket folk när vi började, ca 100-150 pers kanske (svårbedömt då lokalen var enorm..). När vi slutade var det nog ca 500 pers så det fylldes på ganska snabbt. Grymt oxå att folk dansade och klappade med trots att vi förmodligen var helt okända för dom. Efter spelningen drog vi upp till en annan klubb för att kolla på våra vänner i Thermostatic samt vår hjälte Eddie Bengtsson i Sista Mannen På Jorden. Något förvånande var lokalen där helt tom på folk.. tyckte lite synd om dom då dom definitivt förtjänar bättre. Några tappra fanns där iaf och vi gjorde vad vi kunde för att hålla god stämning och stötta. Efter Thermostatics grymma framträdande drog Eddie med oss upp till deras loge och bjöd på bärs. Satt där och snackade om lite allt möjligt.. grymt skön snubbe! SMJP gjorde ett prickfritt framträdande som vanligt.. var bara att mysa och suga in ögonblicket.

Kan oxå meddela att världens vackraste flicka bor i Norrköping och jobbar på Club Nemcom (Trappan).. så nu vet ni det.

Frid kamrater.. nu ska jag däcka!