Förruttnelsen börjar precis när du fyllt 27..

Har haft några riktigt hektiska dygn, ska försöka sammanfatta dem så komprimerat jag kan för att slippa bli långdragen och dryg. Började i onsdags morse. Steg upp 06:00 och tog något senare tåget ner mot Linköping för testomgång 2 till tågförare. Var tre tester som gällde denna gång och lite annorlunda mot de första jag gjorde i Mjölby den 14'e. Tänker inte gå in på hur testerna var då det förmodligen blir för krångligt att beskriva ändå.. det viktigaste är att jag ägde! Yeah! Gled igenom utan problem, så nu väntar jag bara på att bli remisserad till en läkare sen är det klart.. Eller ja, klart att jag får börja plugga iaf.. men det känns bra det då det tydligen inte är så många som fixar de här testerna. Who's da man! That's right, Zlatan!

Då jag hade tre timmar att slå ihjäl innan tåget hem gick så satte jag mig i ett Cafe/Bar i anknytning till Centralstationen. Hann med några öl där och blev nästan lite salongs. Däckade typ på tåget sen och strax innan Eskilstuna ropar dom ut att en kraftledning rasat och att bussar ersätter tåget därifrån. Skit. Tog såklart 1,5 timme innan ens bussfan dök upp och sen fick han krypköra hela vägen pga all snö och is. Jag som tänkte ätit nåt på tåget. När jag till slut äntligen kom hem hade jag inte ätit på 18 timmar och endast sovit 2, jag var inte långt ifrån att slänga mig i en snödriva och bara ge upp livet. Det gjorde inte saken bättre heller att jag skulle stiga upp 05:00 och iväg och jobba på ett helt nytt ställe som jag inte ens visste vart det låg. Så ytterliggare 2 timmar senare ringde klockan och det var bara att göra sig i ordning och dra ut i snön igen. Sov alltså sammanlagt 4 timmar på två dygn där. Klart för lite. Jobbet var belagt till Cederroths där dom gör en massa tvål, hudvård, plåster, rengöringsmedel och fan vet allt. Man står vid en maskin och ser till så produktionen flyter på och rätar till nåt ifall det hamnar fel, eller står man och packar ner grejer och skickar det vidare. Ganska monotont men helt okej jobb om man bara ska göra det nån gång ibland. I morgon blir det utgång förmodligen, ska iaf dräpa några öl och framkalla lite yrsel, ska bli nice.

Frid kamrater!

"Dom viskar du är tidlös men dom menar omodern
En elakhet som blir den ultimata komplimangen.."
~Kent - Berlin

   

Women..

The only difference between a white girl and a black girl is that when a black girl asks if her ass looks big, you say -  "Hell yea!"

Repeatedly..

"Och han som stirrar ut från spegeln, det kan väl inte vara jag?
När blev jag så ful och trött och gammal, så ensam, feg och svag
Och när man hatar den man blivit, och man föraktar den man var
så finns det ingen Gud i världen som kan ge dig några svar
Förutom: Vi ska alla en gång dö..."

~Kent - Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare)

Älskling, vi ska alla en gång dö..

Hemma igen då efter en trevlig helg i Göteborg. Kent var ju som väntat helt fantastiska, vilken brutal låtarsenal dom har att välja bland, helt galet! Så mycket mer än själva konserten hann vi inte med då Ia jobbade en del osv.. men jag ska ju snart ner igen. I morgon ska jag jobba igen så då blir det till att åka tåg 9 timmar till, yay.. hrm.. Min kära kusin Ia jobbar som sagt (har jag sagt det förresten..?) på IKEA och jag måste återberätta en grej han sa igår. En av hans kollegor som jobbar på, hm.. typ sängavdelningen eller vad det heter, hade följande dialog med ett par.

IKEA-anställd: Hej, vad kan jag hjälpa er med då?
Tjej i parrelation: Hej, vi skulle vilja titta på en ny bäddmadrass.
IKEA-anställd: Jaha, är det nåt speciellt ni är ute efter?
Tjej i parrelation: Ja, vi måste ha en som är mjukare.. jag får så ont i knäna av den vi har nu.

Underbart!


"Så du tog min hand i vimlet och sa: älskling allt är skit
och mitt cyniska hjärta flimrar när mitt livs kärlek drar sin kniv
Du sa: Vi följs väl åt till himlen men gör det bästa av vår tid
och jag hör klockorna som ringer för världens äldsta raggningsreplik
Du sa: Älskling vi ska alla en gång dö.."
~Kent - Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare)

Join the suicide stretch..

Tåget mot Göteborg går om 8,5 timme.. och här sitter jag och dricker lite öl och börjar till och med komma i feststämning. Bara att hoppas man vaknar i tid i morron. Det huvudsakliga målet för denna Göteborgsresa är Kent-konserten på fredag. Damn va fett det kommer bli, dräpa några öl och skrika ut Jocke Bergs underbara texter.. snudd på religiöst. Min kusin, tillika bästa vän, fyller dessutom år denna dag.. Hans födelsedag är alltid en väckarklocka för mig, den innebär att det är exakt två månader tills jag fyller år och når samma ålder. Shit, tänka sig att vi snart är 28 år båda två, helt galet. Men vafan, ålder är bara en siffra! Övrigt kan jag meddela att en ny spelning är bokad. Den kommer äga rum på Sticky Fingers den 28'e december. Ska bli kul att spela i Göteborg igen då det bara verkar vara där vår musik går hem. Ska bli trevligt att träffa alla snälla ansikten vi brukar möta där borta. Har bokat biljetter ner till familjen över jul oxå.. ska bli mysigt att träffa dem igen, speciellt lilla Natalie! Denna underbara lilla knubbis! ;)

"When the one you love, loves the fellow next door
and life don't look so appealing
don't hang your head from the ceiling kid
Join the suicide stretch.."
~Hoboken - Suicide Stretch


         Natalie         Ia & jag lite fulla       min katt Ljungberg

People are people..

Konversation på ett tåg nånstans mellan Hallsberg och Kumla.

Dam i 50-årsåldern: - Jag måste bara fråga, vad föreställer det där!?
Walle: - Min tatuering?
Dam i 50-årsåldern: - Ja, det ser ut som ett signalsystem för båtar..
(kort paus)
Walle: - Ville du ha mjölk i kaffet?
Dam i 50-årsåldern: - Ja.


Konversation på samma tåg något senare samma dag.

13-årig handbollstjej: - Hej!
Walle: - Hej.
13-årig handbollstjej: - Vad heter du?
Walle: - Walle.
13-årig handbollstjej: - Ååååh va gulligt!
Walle: - Tack.
13-årig handbollstjej: - Är det kul att jobba här?
Walle: - Jo det är väl.. (avbryts..)
13-årig handbollstjej: - Hur gammal är du?
Walle: - 27.
13-årig handbollstjej: - Oj, trodde du var mycket yngre, du ser så ung ut!
Walle: - Ja, *suckar* folk brukar tro... (avbryts..)
13-årig handbollstjej: - Gissa hur gammal jag är?
Walle: - Öhm.. 14.. 15 kanske?
13-årig handbollstjej: - Nej 13! *ser glad ut några sekunder* Hm.. då är jag nog för ung för dig va?
Walle: - Haha! Ja, det är du. *rättegång och 7 års fängelse passerade framför mina ögon*
13-årig handbollstjej: - Okej.

Endless thoughts and questions..

"Where've you been?
Who've you seen?
You didn't phone when you said you would!
Do you lie?
Do you try to keep in touch?
You know you could
I've tried to see your point of view
but could not hear or see for jealousy
I never knew 'till I met you..."

~Pet Shop Boys - Jealousy

You asked me why you are made of dots..

Styrde mot Hallsberg i tisdags. Pga att det inte gick nåt tåg som skulle hinna ner till Mjölby i tid under onsdagen fick jag sova över hos Jonna. Tur att hon bodde på vägen ner (inte bokstavligt..). Då jag har fukkat upp min dygnsrytm hade jag väldigt svårt att somna, + låg hela tiden och tänkte "att nu måste jag somna, jag ska ju för fan upp klockan 07:00..". Att ligga och tänka så brukar sällan hjälpa, det gjorde det inte denna gången heller. Att Jonna dessutom snarkade i ljudnivå med en mindre industri gjorde inte heller saken lättare. Somnade vid 05:00. Vaknade 07:00 av mobilens glada alarm-melodi. Rätade till frillan, snyltade frukost och drog sedan vidare mot Mjölby för tågförartester. Vi var 21 stycken denna dag som skulle göra testerna. 8 olika tester sammanlagt. Efter test nummer 1 försvann 9 st och vi var 12 kvar som fick göra övriga 7 tester. Ytterligare 5-6 personer försvann efter dessa så vi var 6-7 stycken som gick vidare till omgång 2. Lite småklurigt bitvis var det men kändes ändå som att jag hade rätt bra koll, vilket det sen visade sig att jag hade. Fick t.o.m beröm för att jag hade så få fel och för att jag var jämnbra i allt. Kul att höra! Får hoppas resten går lika bra nu med bara.. 28'e november är det som gäller för testomgång 2.

Uppsatsen.... ingen kommentar.

How does it feel to always do what you're supposed to?

Jobbat idag igen.. I like.. skönt att få komma ut och göra nåt annat än att bara sitta hemma och bygga på ångesten över att jag inte börjat med uppsatsen än. Det är väl egentligen bara att börja men av någon anledning är det en jättetröskel att ta sig över. Jag är skoltrött.. sjukt skoltrött. Vill göra nåt helt annat. Om ca en vecka ska jag ner till Mjölby och göra det första testet till tågförarutbildningen. Hoppas jag klarar det så jag får göra de andra testen oxå.. vill verkligen det där! Har bokat ett par resor till Göteborg oxå. Ska ner och kolla på underbara Kent den 23'e november. Ska bli grymt kul att se dom igen, nya skivan är ju så bra så att jag vill ha sex med den! Sen ska jag ner till Götet den 14 december oxå.. då ska jag kolla på Thermostatic, Emmon och Universal Poplab.. vilken kväll det kan bli! Wohoo! Sen får man väl börja skissa på en resa hem till familjen över julen oxå. Saknar dom.. träffar dom allt för sällan.. känns faktiskt som att det kan bli en relativt fridfull jul det här året.. bortsett från en del detaljer känner jag mig ganska lugn inombords. Det enda som fattas är väl hon den där.. hon som ska komma att betyda mest i hela världen.


"Tio kulspetsblå små siffror, skriker våga utan ord
men ögonblicket glider undan, som skuggorna från små grå lätta moln.

VM i att hålla färgen, tyck synd om mig jag är ensammast i Sverige.."
~Kent - Ensammast i Sverige


Break the circle..

Snälla, för din egen skull...


"My efforts to reach you, all turning into hands upon your ghost white skin.
Unable to open, I set in motion the most peculiar thoughts within"
~Rupesh Cartel - Ghost White